Un fast-food din Slatina a fost amendat cu 2.000 de lei, în urma unui control efectuat de inspectorii sanitar-veterinari după ce două surori care au mâncat pizza din acest local au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară- transmite corespondentul Europa FM, Ana Maria Constantinescu.
Două surori din Slatina, de 6 şi 13 ani, au ajuns la spital, în cursul nopții de marți spre miercuri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, împreună cu bunica lor, au mâncat pizza de la unul dintre cele mai cunoscute fast-food-uri din oraş.
„Este vorba despre două fete, una de şase ani şi cealaltă de 13 ani, care ieri (marţi – n.r.) pe la ora 16.00 au mâncat pizza, acum fiind internate la Spitalul Slatina, Secţia de Boli Infecţioase. Nu au diaree sau febră, ci doar greaţă şi vărsături. Nu este, aşadar, un focar de toxiinfecţie, ci mai mult o indigestie, o gastro-enterocolită. Mai mult, neavând scaune, nu putem să facem coprocultură pentru a confirma existenţa toxiinfecţiei alimentare”, a declarat dr. Talia Cincă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Olt.
Mama celor două surori a declarat că va depune plângere la Poliție după ce va primi rezultatele analizelor probelor recoltate de la cele două fete.
Probe au fost recoltate și din fast-food, de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, atât din produse, cât și de pe ustensilele folosite de angajații localului, primele rezultate ale analizelor fiind așteptate vineri.
Doctorul Marius Iancu din cadrul DSVSA Olt a declarat că localul respectiv a mai avut activitatea suspendată pentru nerespectarea condițiilor de igienă.
„Au mai fost probleme cu această unitate în noiembrie 2015, când a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru nerespectarea condiţiilor de igienă, pentru o perioadă de şapte zile. Mai avem şi în aprilie 2016 o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru o perioadă de două săptămâni jumătate. Când se constată deficienţe majore, se impune suspendarea activităţii, iar ei sunt obligaţi ca la momentul remedierii deficienţelor să solicite o nouă verificare. Dacă au fost remediate deficienţele, se reia activitatea, dacă nu, se prelungeşte perioada de suspendare. Neregulile constate au fost descoperite în urma unor controale tematice”, a spus Iancu.