Situație dificilă în punctele de trecere a frontierei din județul Arad, unde cadrele medicale care trebuie să asigure triajul epidemiologic sunt tot mai puține.
Direcția de Sănătate Publică Arad a încercat să angajeze personal, însă locurile nu au fost ocupate. Doctor Horea Timş, director Direcţia de Sănătate Publică Arad.
”În situație de criză, practic, angajații noștri pe care îi avem la ora actuală lucrează peste program, se fac eforturi mari ca să ținem vama în triaj epidemiologic 24 din 24. Astăzi am făcut o solicitare Spitalului Județean în care am cerut 5 posturi de asistent medical.”
Puținii angajați care sunt în această perioadă la frontieră trebuie să muncească mult, iar în 12 ore prelucrează chiar și 900 de persoane.
Obosiți de timpii de așteptare mari, unii oameni care vor să intre în ţară devin chiar violenți.
Eniko Szanda, medic la Punctul de trecere a frontierei Nădlac, descrie condiţiile de muncă la frontieră.
”Lucrăm 12 ore cu 24, 24 cu 48, în general noaptea este foarte frig, lucrăm foarte mult cu persoanele în aer liber și oboseala fizică, uneori cedăm psihic.”
Cadrele medicale câștigă, în medie, între 3.000 și 4.000 de lei, însă programul și condițiile de muncă le fac să accepte tot mai greu să muncească în frontieră.
- Ciprian Boițiu, corespondent Europa FM în Arad