Confidenţialitate

Sistem online unic, prin care s-au strâns sute de mii de euro pentru copiii bolnavi

Vlad Plăcintă, un agricultor dintr-un cătun din Botoşani, a pus la punct o platformă de donaţii unică în România şi a strâns sute de mii de euro, cu ajutorul cărora a salvat până acum vieţile a 50 de copii grav bolnavi.

Vlad are 29 de ani, este căsătorit şi locuieşte în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, un cătun situat la 37 de kilometri de municipiul Botoşani. Este agricultor, la fel ca aproape toţi consătenii. La sfârşitul zilei de muncă, Vlad salvează vieţi de copii.

Alături de mama şi de fratele său, toţi săteni din Boscoteni, a fondat o asociaţie umanitară, „Salvează o inimă“. Pe urma a început să-şi caute colaboratori în toată ţara. A cercetat pe internet specialişti în toate domeniile care ar fi putut face voluntariat. „Mi-am dorit mereu ca donaţiile să fie online. Să lăsăm libertate oamenilor: să aleagă dacă vor să doneze sau nu. Nu-mi place sistemul acesta din uşă-n uşă. Totodată, doream ca în online totul să fie transparent, donatorul să vadă ce se întâmplă cu banii lui. Aveam nevoie de specialişti să facă voluntariat la asociaţie. Bineînţeles, am petrecut ore, zile, săptămâni căutând pe internet“, spune Vlad pentru adevarul.ro.

Aşa l-a cunoscut pe Marius Bucur, un inginer IT din Elveţia care lucrează pentru Google. Specialistul IT român este cel care a construit platforma. „Este singura platformă de donaţii «în timp real» din România, care ofera o transparenţă maximă donatorilor si suportă toate metodele de plată principale: card, SMS, Paypal, donaţie prin firmă online“, explică Marius.

Odată cu apariţia platformei de donaţii online, Vlad a putut să ajute cu adevărat zeci de copii. Principiul este simplu.

„Fiecare caz este afişat pe site, cu toate detaliile şi povestea cazului. Întotdeauna, sunt updateuri la caz, pentru a vedea evoluţia copilului. Fiecare donator vede exact ce se întâmplă cu banii lui“, spune Vlad. Cazurile şi site-ul sunt promovate de Vlad şi de echipa sa de voluntari pe toate reţelele sociale şi pe toate motoarele de căutare. În prezent, asociaţia are 18 membri, jurişti, psihologi şi alţi specialişti din Bucureşti, Bacău,Timişoara sau Iaşi, voluntari găsiţi în mediul virtual.

În doar doi ani, s-au strâns aproape un sfert de milion de euro şi a avut recorduri de 63.000 de euro în trei luni sau 20.000 de lei în 7 zile.

După fiecare donaţie, binefăcătorul primeşte un mesaj de mulţumire, iar de multe ori, donatorii, beneficiarii, dar şi membrii asociaţiei leagă prietenii pe reţelele sociale. 50 de copii au primit o şansă la viaţă, bravo lui Vlad şi voluntarilor care îl susţin!

 

sursa: adevarul.ro