Violențele s-au concentrat în Damasc, însă au avut loc şi în alte 4 orașe.
Cel puţin 139 de civili, 98 de soldaţi şi 65 de rebeli au fost ucişi. Este cel mia sangeros bilant de la declanşarea revoltei, sustine presedintele Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.
Pana acum, aproape 19.000 de sirieni au fugit din calea violențelor din ţara lor şi mai ales din Damasc şi s-au refugiat în Liban. Intre timp, Rusia şi China au blocat o rezoluţie ONU care ameninţa regimul sirian cu sancţiuni. Proiectul de rezoluție prelungea de asemenea cu 45 de zile misiunea celor 300 de observatori ONU din Siria, desfășurați la jumătatea lunii aprilie, dar care și-au suspendat activitatea în iunie din cauza continuării luptelor. Rusia sustine insa ca proiectul deschidea calea sancţiunilor şi unei intervenţii militare străine în Siria.
Oficialii americani lucrează acum la planuri pentru eventualitatea prăbuşirii Guvernului sirian. Acestia se concentreaza asupra asupra armelor chimice pe care Siria se presupune că le posedă şi le-ar putea utiliza. New York Times scrie există suspiciunea că preşedintele sirian Bashar al-Assad ar putea să utilizeze armele chimice împotriva forţelor opoziţiei şi civililor.