Cunoscutul naturalist se adresează, duminică, pe tema schimbărilor climatice în cadrul summitului G7, organizat la Cornwall, solicitând adoptarea celor mai importante decizii din istoria omenirii.
În opinia sa, omenirea ar putea fi “pe punctul de a destabiliza întreaga planetă”.
Potrivit BBC, schimbările climatice duc la vreme extremă, anume ploi, inundatii, temperaturi prea ridicate sau chiar prea scăzute.
Toate acestea sunt efecte ale gazelor de seră, care descriu de fapt modul in care atmosfera Pământului captează energia solară, iar poluarea provocată de mașini, avioane, industrie și agricultură reprezintă o problemă majoră pentru planetă.
Temperatura planetei ar trebui să fie în medie de 15 grade Celsius, dar situația s-a schimbat în ultimii ani, apărând fluctuații prea bruște ale vremii.
Grupul celor şapte – Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Japonia, Franţa, Germania şi Italia – este aşteptat să se angajeze să reducă aproape la jumătate emisiile până în 2030, faţă de nivelurile din 2010.
Printre măsurile necesare se află reducerea treptată a folosirii petrolului, mașinilor diesel și eliminarea folosirii cărbunelui.
China nu face parte din G7, dar a fost responsabilă pentru 27% din gazele cu efect de seră ale lumii în 2019, cea mai mare contribuție a oricărei ţări.