Protest în fața Ministerului Agriculturii. Sindicaliștii din industria alimentară sunt nemulțumiți că o lege aprobată recent de Parlament care prevede un salariu minim de 3.000 de lei brut nu se va aplica tuturor angajaților din acest domeniu.
Practic, 10.000 de angajați care se ocupă cu producerea de sucuri din fructe ori legume, băuturi carbogazoase, apă îmbuteliată sau bere nu vor beneficia de creșterea salariilor.
Președintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu:
„În lege, cred că dintr-o eroare, au fost omise câteva categorii de angajați din industria alimentară: sectoarele de apă minerală, alte timpuri de apă îmbuteliată, de sucuri de fructe și legume, băuturile carbogazoase și berea. Sunt sectoare care cred că însumează aproximativ 10.000 de angajați (…). nu pot fi angajații din sectorul industriei alimentare băuturi și tutun, o parte dintre ei sau majoritaea să fie acoperiți de prevederile legii și o mică parte nu.”
Președintele Sindalimenta susține că dacă președintele Klaus Iohannis nu trimite legea la reexaminare în Parlament, ar trebui să intervină ministrul Agriculturii astfel încât toți angajații din industria alimentară să beneficieze de creșteri salariale:
„Domnul ministru ar putea să facă un proiect de OUG care să fie adoptat în Guvernul României privind completarea acestei legi, deci de asta încercăm să discutăm cu dânsul și să găsim aceste soluții, care sunt cele mai practice și cred că singurele care pot îndrepta această eroare.”
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară atrage atenția că va intra în grevă generală dacă Guvernul nu va rezolva discriminarea creată de legea privind salariul minim pentru salariații din industria alimentară.