Frumusețile României au început să fie descoperite și de străini. Sunt câteva locuri în țară care se bucură de tot mai mulți musafiri de peste granițe, iar Sighișoara este una dintre destinațiile de top. Și ce ar fi Sighișoara fără istoria sa?
Cetatea Medievală Sighișoara. Unul dintre locurile cu care ne mândrim, de a cărui frumusețe au auzit și turiștii de pe alte continente. În mijlocul cetății, chiar la poalele Dealului, acolo unde se termină cele 175 de trepte ale Scării Acoperite, o casă semeață îi invită pe călători la odihnă. Este Casa Fronius, o clădire care face parte din patrimoniul național, la fel ca orice alt loc din cetatea medievală.
Astăzi, clădirea a fost transformată în hotel, dar este mai degrabă un hotel-muzeu, ce spune istoria sașilor din Ardeal.
Piese de arheologie, mobilier vechi, icoane pe lemn și sticlă se găsesc și în Turnul cu Ceas din Sighișoara, cel mai vizitat obiectiv din cetate. Clădirea a găzduit primăria, dar și închisoarea orașului, evident în epoci diferite.
Pe de altă parte, o incursiune în Transilvania trebuie să le poarte pașii turiștilor și într-o altă zonă devenită cunoscută peste granițe. Valea Zălanului, Viscri sau Micloșoara sunt câteva localități transilvănene tot mai căutate de turiștii străini. Și aceasta datorită prințului Charles al Marii Britanii, care – se știe – s-a îndrăgostit de plaiurile mioritice.
De asemenea, cei care ajung în Transilvania trebuie să se aventureze pe Transfăgărășan. Este și recomandarea publicației ‘National Geographic’, care își invită cititorii să accepte provocarea Transfăgărăşanului, un drum de 90 de kilometri cu maşina prin Munţii Făgăraş, plin de viraje, curbe foarte strânse şi privelişti spectaculoase.