Confidenţialitate

Șeful salvamarilor din sudul litoralului atrage atenția după decesul bărbatului care și-a salvat fiica de la înec: „Nimeni nu respectă nimic. Poliția plajelor nu s-a făcut. Nu avem o lege a salvamarilor” | AUDIO 

Eforturi impresionante, pe litoral, pentru găsirea unui turist, de 35 de ani, care a dispărut în mare, după ce a reușit să își salveze din valuri fetița, de 6 ani. Trupul bărbatului a fost găsit de scafandrii militari, după trei zile, la 20 metri de țărm. 12 oameni au murit înecați și zeci de turiști au fost în pericol să piară în valuri, până acum. Cei mai mulți au ignorat indicațiile salvamarilor și semnificația steagului roșu arborat pe plajă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alertele la 112 cu persoane dispărute în valuri vin din toate stațiunile de pe litoral. Cel mai dramatic a fost cazul de la Jupiter al unui turist de 35 de ani, din Craiova. Era steag roșu, care interzicea scăldatul, dar turistul și-a dus fetița pe colac în mare. Micuța a alunecat în valuri, explică șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș.

„Omul s-a avântat după fată, a reușit să o prindă de colac, a tras-o 2-3 metri, au mai venit încă trei salvamari și bărbatul a dispărut în adânc”, a spus șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș.

Fetița a fost salvată. Trupul tatălui a fost găsit vineri la prânz, după trei zile de căutari intense în mare.

Asemenea tragedii nu s-ar întâmpla dacă turiștii ar ține cont de culoarea steagului arborat pe plajă:

Șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș: „Noi nu avem măsuri coercitive împotriva lor”

E jale. Nimeni nu respectă nimic. Toată lumea se aruncă în valuri. Noi nu avem măsuri coercitive împotriva lor. Poliția plajelor nu s-a făcut. Nu avem o lege a salvamarilor. Vreau ca pe steag roșu să nu mai fie nici un salvamar pe plajă, să se retragă toți”, a mai declarat Vasile Borteș.

În lipsa legii, rămân sfaturile pompierilor.

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Să nu facă acte de teribilism și să nu se aventureze în largul mării

„Să respecte cu strictețe recomandările salvamarilor, să nu facă acte de teribilism și să nu se aventureze în largul mării pentru că marea este întotdeauna imprevizibilă”, a recomandat purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Nerespectarea indicațiilor salvamarilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 de lei.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Citește și: Accident rutier între un autocar și un microbuz pe podul de la Cernavodă. 13 persoane au suferit traumatisme minore