Confidenţialitate

Șefa comisiei de Medicină Școlară: Centrele de carantină nu au suficiente materiale de protecție | AUDIO

Detașați în centrele de carantină, medicii de cabinete școlare se plâng că nu au suficiente echipamente de protecție.

Șefa comisiei de Medicină Școlară spune – la Europa FM – că li s-a recomandat să facă economie de astfel de echipamente, ceea ce este imposibil.

Daniela Rajka atrage atenția că, până acum, foarte puțini medici și asistenți școlari care au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 au fost testați.

“Este nevoie de echipament corespunzător și în cantitate suficientă. Deci, este primul pas și obligatoriu pentru că, fără el, să trimiți oamenii [cadrele medicale – n.r] este fără cuvinte. Nu s-a stabilit un standard de protecție. De fiecare dată, ni se spune <faceți economie>… sunt foarte puține”, mărturisește doctorul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doctorii au nevoie permanent de sprijinul Poliției și Jandarmeriei, mai ales că unele persoane devin violente și refuză să stea stea în carantină.

“În general, noi suntem femei care asigurăm asistența în aceste centre în niște condiții deosebite. În zonele de frontieră, situațiile au fost, la un moment dat, de negestionat.  Au fost multe cazuri de oameni care nu doresc să intre în carantină și devin recalcitranți”, ne-a povestit Daniela Rajka.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La momentul actual, cei mai mulți medici școlari sunt implicați în triajul epidemiologic impus de pandemia de coronavirus.

În România, în cabinetele școlare lucrează 500 de medici și peste 2.000 de asistenți medicali.