Prefectul Capitalei a convocat ședința Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a se stabili dacă se impune autorizarea în regim de urgență a lucrărilor de reabilitare a planșeului Unirii. Planșeul riscă să prăbușească – spune primarul sectorului 4 și acuză primăria Capitalei că refuză să dea autorizație în regim de urgență. De partea cealaltă, primarul general a explicat recent că lipsesc unele avize și documente. Ședința la care participă responsabilii instituțiilor implicate începe la ora 14:00.
Construit în 1936, în perioada interbelică, planșeul Unirii este o placă de beton lungă de aproape 400 de metri care susține carosabilul și parcul Unirii.
Primarul sectorului 4, Daniel Băluță a mers, săptămâna trecută, alături de specialiști și jurnaliști pentru a verifica, în subteran, situația planșeului. Edilul a spus că în unele zone, planșeul prezintă gradul 5 de risc, adică nivelul maxim și că a trimis toate avizele necesare la primăria Generală pentru a fi emisă autorizația de începere a lucrărilor de consolidare.
„Este o problemă de siguranță, o problemă de viață și de moarte. Această structură stă să se prăbușească”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a explicat că primăria sectorului 4 nu a venit cu toate documentele pentru a putea fi emisă autorizația în regim de urgență.
„Legea spune că autorizațiile în regim de urgență se emit doar dacă expertul spune că e pericol public. Nu există asta în expertiză”, a spus primarul general Nicușor Dan.
Prefectul Capitalei, social-democratul Mugur-Mihai Toader a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. Potrivit G4Media, îm această ședință se va decide dacă se impune starea de urgență, situație în care primăria Capitalei va fi obligată să autorizeze în regim de urgență lucrările de consolidare a planșeului Unirii.
Sursa foto: Primăria Sectorului 4