Primăria oraşului Constanţa administrează un veritabil dezastru ecologic, conform lui Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului după un control în Portul Constanţa.
Concret, pe malul mării se află un depozit cu resturi provenite din construcţii.
În teorie, molozul sau pământul din escăvări ar putea fi folosit ca fundaţie pentru extinderea portului. În practică, pe lângă aceste resturi, sunt aruncate de-a valma deşeuri de tot felul.
“De aproximativ 20 de ani, se aduc acolo deșeuri. Însă, în loc să se aducă deșeuri inerte, fără impact asupra mediului, există materiale plastice, rezervoare de mașini, polistiren, deșeuri care pot fi catalogate periculoase, care pur și simplu plutesc într-o apă infiltrată din apa mării”, spune Fechet.
Pe lângă o amendă, Primaria oraşului Constanţa are la dispoziţie câteva săptămâni să sorteze deşeurile periculoase, spune secretarul de stat Mircea Fechet.
“Acel aspect trebuie remediat de urgență și am comunicat colegilor de Garda de Mediu, care s-au făcut că nu-l văd foarte mulți ani de zile, ca împreună cu cei care administrează acel depozit, respectiv Primăria Constanța, să ia măsuri urgente de ecologizare.”
“Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța. Personal am vizitat astăzi alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare. Toți cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă, mai transmite Mircea Fechet.