După focarul de la Spitalul Județean de la Suceava, unde 80 de angajați s-au infectat cu noul coronavirus din cauza organizării deficitare, iar unitatea a fost închisă pentru dezinfectare, 70 de cadre medicale de la Spitalul bucureștean Obregia au fost izolate, după ce au intrat în contact cu un pacient confirmat cu infecția de COVID-19. Conducerea unității anunță că doar o secție a fost afectată, iar celelalte funcționeze normal.
La Spitalul Bagdasar Arseni, peste 20 de angajaţi de la Unitatea de Primiri Urgenţe se află în aceeași situație şi stau acasă.
La Spitalul Militar din Focşani, au fost depistate două îmbolnăviri în rândul angajaţilor, fiind închis timp de 48 de ore pentru dezinfecţie.
La Galaţi, cel puţin trei asistente şi infirmiere au fost testate pozitiv şi sunt plasate în izolare la domiciliu.
La Deva, mai mulți medici oncologi sunt afectaţi.
O anchetă epidemiologică a fost începută şi la Institutul de Cardiologie din Timişoara, unde virusul a fost confirmat la o doctoriţă care era de vineri în auto-izolare pentru că se simţea rău.
La o lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus, România a raportat, miercuri seară, un total de 17 decese și peste 900 de cazuri de îmbolnăvire. În schimb, 86 de pacienţi s-au vindecat, cei mai mulţi la Timişoara.
Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de nou coronavirus.
Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pe medici și asistente, aflați în prima linie a pandemiei.