Programul festivalului cuprinde proiecții de film, dezbateri și expoziții. Evenimentele vor culmina cu Gay Pride sau Marșul Diversității, care are loc sâmbătă, pe 23 mai, de la ora 16.00. Este a zecea ediție, astfel că cei implicați în lupta pentru drepturile minorităților sexuale vor face un bilanț al ultimei decade, dar vor stabili și obiectivele pentru următorii zece ani.
Ediția din 2015 a Marșului Diversității se desfășoară sub sloganul: ”Tu ești schimbarea! Vino la Pride!” și este susținută de numeroși activiști pentru drepturile minorităților, așa cum reiese dintr-un clip video postat pe site-ul Asociației Accept.
Comunitatea LGBT din România este, în continuare, una dintre cele mai discriminate categorii sociale.
Într-o declarație comună, semnată de Reprezentanţa Comisiei Europene şi de reprezentații diplomatici ai Australiei, Austriei, Canada, Cehiei, Danemarcei, Elveției, Finlandei, Franței, Germaniei, Italiei, Israelului, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Spaniei, SUA, Suediei și Ungariei, se arată că guvernele acestor țări încearcă să combată actele de discriminare directă sau indirectă cu care se confruntă comunitatea LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender și intersex).
Diplomații arată că susțin dreptul acestora de a manifesta în mod paşnic şi legal pentru a atrage atenția asupra problemelor specifice cu care se confruntă aceste comunități. Drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi statul de drept alcătuiesc fundația pe care se sprijină țările democratice, se precizează în declarația comună.