Deja a adevenit o tradiție ca Moș Crăciun să poată fi urmărit online, cum împarte cadourile copiilor din întreaga lume.
Google a creat Santa Tracker, care vă arată sania lui Moș Crăciun cum străbate continentele.
Sistemul NORAD SANTA, de la North American Aerospace Defense Command, un program de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord, este și el activ în Ajunul Crăciunului și prezintă traseul lui Moș Crăciun într-o simulare a drumului parcurs de sanie, stat după stat, continent după continent.
Sania lui Moș Crăciun poate fi urmărită la adresa https://www.noradsanta.org. Totul a început în 1955 cu o reclamă pentru lanţul de magazine Sears apărută într-un ziar local din Colorado, care îndemna copiii să-l sune pe Moş Crăciun.
Din cauza unei greşeli de tipar, numărul apărut în ziar nu era al magazinului, ci făcea legătura telefonică la NORAD.
Iniţial surprins când un băieţel l-a întrebat dacă este cu adevărat Moş Crăciun, ofiţerul de serviciu al NORAD din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat în joc. A dat instrucţiuni subalternilor să furnizeze informaţii despre localizarea lui Moş Crăciun şi a sunat la un post de radio local pentru a anunţa că pe cer a fost zărit un obiect straniu.
https://www.facebook.com/noradsanta/videos/2799733460085437/
Prima destinaţie a lui Moş Crăciun a fost Kiribati, un stat de 32 de insule, din sudul Pacificului. Apoi acesta a pornit spre Noua Zeelandă, Australia și Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.
Potrivit legendei, Moș Crăciun împarte cadouri călătorind aproape 510.000.000 km, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă. Este o perioadă aglomerată pentru Moş Crăciun care trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă.