Sankt Petersburg este orașul care poartă amprenta țarilor și a multelor celebrități care s-au născut, au trăit, au scris sau au compus aici. Îi amintim doar romancierii Fiodor Dostoevski și Vladimir Nabokov, compozitorii Piotr Ilici Ceaikovski, Igor Stravinski și Dmitri Șostakovici.
Principalul obiectiv turistic este Muzeul Ermitaj, înființat de împărăteasa Ecaterina a II-a în secolul al 18-lea, care celebrează zilele acestea 250 de ani de existenţă. Turiștii pot admira aici de la picturi semnate de Leonardo da Vinci până la capodoperele lui Rembrandt, Rubens sau Delacroix. (AUDIO Alena Dodon)
Dincolo de experiența culturală, turiștii care merg în această perioadă a anului pe malurile râului Neva pot lua parte la târgurile și jocurile de Crăciu, spune Alena Dodon, sefa Biroului de Turism al Romaniei in Federatia Rusa.
Cei care nu suportă frigul sunt sfătuiți să meargă vara în Sankt Petersburg, când temperaturile sunt mai mult decât plăcute. Oricum, indiferent de perioada aleasă pentru călătorie, turiștii români trebuie să se pregătească din timp pentru că au nevoie de viză pentru a intra în Federația Rusă. Procesul nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână. Dacă apelează la o agenție de turism, această sarcină îi revine turoperatorului. Ce e și mai complicat pentru români este partea de transport, întrucât nu există zboruri directe spre Sankt Petersburg.
Prin urmare, se poate zbura până la Moscova – din martie, compania aeriană națională efectuează zboruri pe ruta București-Moscova – iar de acolo se poate lua trenul până în Sankt Petersburg. Un bilet de avion cumpărat din timp costă în jur de 200-250 de euro, în timp ce biletul de tren costă aproximativ 100 de dolari.