Discovery Channel sărbătoreşte sâmbătă Ora Pământului şi îşi va întrerupe programul în intervalul orar 20.30 – 21.30, informează postul de televiziune.
Discovery Channel România se alătură mişcării de mediu Ora Pământului/ Earth Hour, iniţiată de World Wild Fund for Nature (WWF) şi sărbătorită la nivel global în ultima sâmbătă din luna martie.
Astfel, Ora Pâmântului va fi sărbătorită anul acesta pe 25 martie, ocazie cu care Discovery Channel îşi va întrerupe programul obişnuit, în intervalul orar 20.30 – 21.30, când pe ecran va rula un mesaj special care va încuraja telespectatorii să stingă lumina.
”Am stins lumina pentru a sărbători Ora Pământului”, va fi mesajul pe care Discovery Channel îl va transmite telespectatorilor.
În plus, înainte şi după eveniment, vor fi difuzate două documentare care dezbat problema resurselor planetei Pământ şi a impactului omului asupra biodiversităţii.
“Pentru că se încadrează foarte bine în campania #ÎncepeCuCeva, pe care am pornit-o anul trecut, am ales să susţinem iniţiativa WWF încurajându-ne telespectatorii să stingă lumina şi, deci, televizorul, de Ora Pământului. Ca să fie cât se poate de clar mesajul nostru, în ora respectivă, nu vom difuza niciun program pe Discovery Channel în România. Mai mult decât atât, ca să şi explicăm contextul în care transmitem acest mesaj, înainte de Ora Pământului, am programat documentarul «Seceta ucigaşă», iar după Ora Pământului – «Racing Extinction»”, a transmis Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est.
”Seceta ucigaşă” va fi difuzat pe Discovery Channel, între orele 18.30 şi 20.30, iar ”Racing Extinction”, de la ora 21.30 la 23.30.
Ora Pământului/ Earth Hour, iniţiativă a World Wildlife Fund Australia, se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din 2007. Proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei. În prezent, comunitatea de susţinători ai Orei Pământului/ Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe din mai mult de 152 de ţări.