Doar 3 din 10 elevi intervievați de organizația Salvați Copiii sunt mulțumiți de felul în care s-a făcut școală online, arată un sondaj realizat de asociația neguvernamentală.
Datele “Salvați Copiii” arată că cel puțin 10 la sută dintre elevi nu au acces la internet, iar 60 la sută dintre copii au ținut legătura cu profesorii prin intermediul telefonului mobil al părinților.
Sociologul Ciprian Grădinaru a explicat, astăzi, că pandemia i-a afectat pe copiii din România. Au petrecut mai mult timp decât înainte în fața ecrenelor, au mâncat mai mult sau mai dezorganizat, iar conflictele cu cei din casă au fost mai dese.
Președinta Consiliului Național al Evevilor, Antonia Pup, atrage atenția Guvernului că, deși există o lege care obligă Ministerul Educației să le dea elevilor și cadrelor didactice device-urile necesare desfășurării orelor online, normele de aplicare a legii întârzie.
Ministerul Educației a început o licitație pentru cumpărarea a 250 de mii de tablete, dar reprezentanta elevilor subliniază că acestea sunt bune pentru elevii mici, nu și pentru cei de gimnaziu sau liceu.
Organizația Salvați Copiii România a lansat studiul “Impactul Crizei COVID-19 și al perioadei de izolare asupra copiilor din România”, în urmă consultării a 5.000 de copii din România, din ciclul de învățământ primar, gimnazial și liceal, prin intermediul unui sondaj online.
Prezentarea rezultatelor studiului constituie momentul de lansare a campaniei naționale “Vreau la școală!”, ce se adresează în special autorităților locale în scopul asigurării accesului la educație pentru cei mai vulnerabili dintre copiii care trăiesc în condiții de sărăcie și izolare socială.