Între timp, la Salina Praid echipele tehnice au reușit să dirijeze apa spre bazine de colectare şi de acolo o pompează în exterior. Joi este așteptată o echipă specializată care va încerca să oprească infiltrația apei.
În prezent, apa care curge în galeria de acces are un debit mare, dar totul este controlat şi nu există riscul să ajungă în baza de tratament sau în zona de producţie.
După mai multe consultări cu proiectanţi şi specialişti de la Bucureşti, a fost identificată o procedură care ar putea rezolva problema, ne-a declarat directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef:
„Se injectează material special care, în contact cu apă, de fapt face un dop, se mărește volumul de 30 de ori a materialului. Așteptăm chiar rezultatul acestei încercări și dacă reușim, prtobabil că luni o să deschidem. Primul lucru este siguranța turiștilor și a personalului.”
Sâmbăta trecută a apărut o inflitraţie abundentă cu apă şi nămol în galeria prin care autobuzele intră în subteran. Aproximativ 1.000 de turişti care se aflau în salină au fost scoşi la suprafaţă, după ce echipele de intervenţie au evacuat apa din subteran.
Zeci de mii de turiști vizitează lunar Salina Praid din județul Harghita.
Citește și: Salina Praid, de la începuturi şi până azi – GALERIE FOTO
Foto: Facebook / Salina Praid