Confidenţialitate

Salarii cerute de unii absolvenți de studii superioare. Decanul Facultății de Chimie din cadrul UB: Aleargă după bani. Toți își doresc să fie directori imediat ce au terminat facultatea | AUDIO

Abia termină facultatea… și vor salarii colosale… plus funcții de șefi. Este problema pe care o întâmpină mulți angajatori care caută personal. Salariul de pornire cerut de mulți absolvenți de studii superioare trece de 1500 de euro și ajunge și la 2500 de euro – arată datele publicate de platformele de recrutare.

Emilia Iorgulescu, decanul Facultății de Chimie din cadrul Universității de stat București: „Toți își doresc să fie directori imediat ce au terminat facultatea”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cred că ei, mă rog, aleargă și după bani – de ce să n-o spunem? Pentru că toți își doresc să fie directori imediat ce au terminat facultatea. Noi încercăm să le explicăm că trebuie să parcurgă anumiți pași până să ajungă. Așa ne explicăm sau datorită pachetului salarial oferit în altă companie. Probabil din acest motiv există concurența aceasta în a atrage resursă umană”, a spus decanul Facultății de Chimie din cadrul Universității de stat București, Emilia Iorgulescu, într-o conferință pe teme economice.

Așadar, mulți absolvenți de Chimie caută joburi în corporații – în timp ce industria chimică mai e reprezentată doar de câteva fabrici.

Guvernul a promis că va adopta săptămâna aceasta un Plan Național pentru Marea Industrie…care ar urma să ajute la înființarea de noi locuri de muncă.

Emilia Iorgulescu, decanul Facultății de Chimie din cadrul Universității București: „Industria chimică nu mai există”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din păcate, industria chimică nu mai există. Mai sunt câteva combinate chimice în toată țară. Colegii din politehnică, de la inginerie chimică resimt mai mult asta, pentru că ei pregătesc ingineri chimiști care trebuie să lucreze în industrie. Deci, industria chimică… nu mai sunt atât de multe fabrici cum au fost în ’90 și atunci este destul de greu să se absoarbă resursa umană pe care noi o formăm”, a precizat decanul Facultății de Chimie din cadrul Universității București, Emilia Iorgulescu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Investigație PressOne: Directorul SIE a plagiat în peste 60 de pagini din teza de doctorat. Gabriel Vlase: „Unde-i greșeală, să fie greșeală. Rea intenție n-a fost” | AUDIO