Confidenţialitate


Salamul de Nădlac a intrat în procesul de recunoaștere europeană. „Nu are rețetă, are gust” | AUDIO | GALERIE FOTO


Salamul de Nădlac a intrat în procesul de recunoaștere europeană. „Nu are rețetă, are gust” | AUDIO | GALERIE FOTO

Salamul de Nădlac este pe drumul recunoașterii europene. Produsul a intrat în procesul de înregistrare în cadrul unui sistem de calitate european, anunță Ministerul Agriculturii. Se va alătura astfel unor alte produse tradiționale cum ar fi salamul de Sibiu sau telemeaua de Ibănești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salamul de Nădlac este produs din carne de porc, iar principalul condiment cu care este asezonat este boiaua

„Se pune usturoi, chimen, piper și boia – care este ingredientul principal alături de sare”, spune un bărbat.

„Când se dezlipește de pe mână înseamnă că este suficient de bine frământat”, spune alt bărbat.

Rețeta Salamului de Nădlac are sute de ani vechime

Rețeta de origine germană este veche de câteva sute de ani și a fost transmisă din generație în generație. Era produsul preferat de arădeni în tabere și excursii în anii ’80.

„Salamul de Nădlac are o tradiție destul de veche. Știm cu toții aici că Salamul de Nădlac… când au venit nădlăcanii au venit cu el. Atunci putem zice că are undeva la 200 de ani pe puțin. Secretul Salamului de Nădlac, în primul rând, este pur și simplu zona unde se face”, explică un bărbat.

Salamul de Nădlac nevoie de până la 6 luni de maturare

„Ca să obții produsul finit avem nevoie de un timp minim de 3, până la 6 luni de maturare”, explică un bărbat.

„Nu are rețetă, are gust Salamul de Nădlac. Cel mai bun gust îl are timp de cinci luni, după aceea scade. Depinde cum îi făcut. Și până la un an are garanție dacă boiaua e de calitate”, explică alt bărbat.

Ministerul Agriculturii anunță că produsul va fi înregistrat într-un sistem de calitate pentru a primi recunoaștere europeană

Mai exact, că este un produs alimentar cu o istorie îndelungată și o legătură strânsă cu o anumită regiune în cadrul Uniunii Europene. Printre produsele recunoscute la nivel european se numără Salamul de Sibiu, magiunul de Topoloveni și telemeaua de Ibănești.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Citește și: Ce tip de consumator ești? Dr. Mihaela Bilic: Dacă oamenii încă ar mai găti în casă și ar face mâncarea cu mâna lor, acolo ar fi cel mai mic pericol și cea mai mică problemă


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…