De Ziua Națională a Produselor Agro-Alimentare Românești, marți, s-a deschis Târgul de Produse Românești, în parcul Herăstrău din Capitală.
100 de producători din toate regiunile țării au adus preparate din carne – cârnați, slănină, jambon din porc Mangalița și Bazna, cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri sau produse lactate.
De asemenea, vizitatorii vor putea găsi la Târg şi miere, polen, faguri, dulceață, zacuscă, produse ecologice, băuturi alcoolice –vinuri, pălincă de mere, pere, prune, vișinată, cidru şi bere. Nu putea lipsi ministrul agriculturii, Petre Daea, care a subliniat din nou că urmează să fie recunoscute la nivelul UE, alte 14 produse românești.
În prezent avem doar 3 produse tradiționale românești recunoscute oficial în UE, magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu si Telemeaua de Ibănești și Scrumbia de Dunăre Afumată. Pentru restul, mai așteptăm, spune ministrul agriculturii.
“Sunt încă 14 produse, am spus în programul de guvernare. Unul dintre aceste obiective este şi acesta de a intra pe piaţa europeană cu produse cu înregistrare geografică recunoscută sau cu denumire de origine recunoscută.” declară Petre Daea, ministrul agriculturii.