Confidenţialitate

RUSIA: Zeci de spitale, în carantină după ce numeroși medici s-au îmbolnăvit de COVID-19

Aproape 20 de spitale din Rusia sunt în carantină, după ce numeroși doctori s-au îmbolnăvit de COVID-19, potrivit CNN.

Joi, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit numărul de 100.000, peste numărul de cazuri raportate în China și Iran.

Mai mult de jumătate dintre focare sunt localizate în spitale.

Timp de săptămâni, atât ONG-uri, cât și presa independentă au atras atenția asupra strigătelor venite din partea medicilor care, sub protecția anonimatului, au declarat că au fost obligați să vină în spitale, fără a avea echipamente de protecție adecvate. În plus, pe măsură ce situația s-a agravat, unii medici au ales să vorbească în public, desi riscă acțiuni legale împotriva lor, transmite CNN.

La Institutul Vreden din Sankt Petersburg, în urmă cu trei săptămâni, aproape 500 de pacienți și cadre medicale au fost carantinați în interiorul unității medicale.

Carantina urma să fie ridicată săptămână trecută, însă oficialii rusi au anunțat că măsură vă fi menținută, însă nu au anunțat cât timp spitalul vă fi rămâne închis.

La 26 aprilie, un cadru medical din interiorul spitalului a postat un video pe YouTube cerând ajutor. “Tușesc, am dureri în piept, nu este nimeni care să vina să mă vadă, nu avem tratament, nu avem medicamente”, a afirmat femeia. “Nu a venit nimeni să ne vadă, să ne întrebe cum ne simțim, când se vă termina totul?

Aproape 300 de oameni din interiorul spitalului din Sankt Petersburg au fost infectați cu noul coronavirus, a afirmat managerul unității medicale citat de agenția de presă rusă TASS.

Directorul interimar al institutului a declarat, pe rețeaua de socializare Instagram, că au reușit să creeze o zonă sigură în spital, unde să fie cazate persoanele care au avut câte doua teste negative, astfel încât acestea urmează a fi externate. Managerul a mulțumit personalului medical și angajaților pentru răbdarea avută și a adugat că spitalul are tot ce trebuie, iar acum e în process de achiziție a echipamentelor de protecție.

Cu toate acestea, doi angajați ai institutului din Rusia au declarat sub protecția anonimatului că lucrurile sunt mult mai grave. Potrivit acestora, nu exista echipamente de protective, iar asistentele bolnave sunt nevoite să muncească în continuare șiș a schimbe perfuziile pacienților.

Institutul Vreden nu este singura unitate medicală în aceasta situație critică din cauza COVID-19. Cel puțin 23 de unități medicale de urgent din Rusia au fost nevoite să intre în carantină în luna aprilie, potrivit datelor CNN.

Între timp, președintele Vladimir Putin este criticat pentru faptul că a trimis avioane întregi cu echipamente de protecție către Statele Unite, Italia și Serbia, în vreme ce medicii rusi sunt nevoiți să-și coasa singuri măști de protective și își cumpără combinezoane de la magazinele cu obiecte de grădinărit, relatează presa independentă din Rusia.

Într-o teleconferință cu liderii regionali, Vladimir Putin a recunoscut, miercuri, că medicii nu au echipamente suficiente.