Confidenţialitate

Rusia: Luare de ostatici într-o închisoare din regiunea Volgograd. 4 oameni au fost uciși. Deținuții-atacatori se declară susținători ISIS | AUDIO

Luare de ostatici într-o închisoare din regiunea Volgograd din sud-vestul Rusiei. Mai mulți deținuți au atacat angajaţi ai închisorii. Patru oameni au fost uciși. Atacatorii se declară susținători ISIS și au cerut elicopter, două milioane de dolari și un coridor aerian spre sud-est în schimbul eliberării ostaticilor. Potrivit rapoartelor oficiale, atacatorii au fost eliminați, iar personalul implicat în atac nu a fost rănit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atacul s-a petrecut în timpul unei comisii disciplinare în colonia penitenciară nr.19. Închisoarea „cu regim sever” din Surovikino, regiunea Volgograd, găzduiește 1230 de deținuți. Pe rețelele sociale presa rusă publică imagini care ar proveni din închisoare – se văd trupurile însângerate ale unor gardieni zăcând la pământ. Un altul, rănit, este amenințat cu cuțitul și pus să-i ceară ajutor lui Vladimir Putin.

Cei patru atacatori ar fi originari din Uzbekistan si Tadjikistan, au între 23 și 29 de ani și fuseseră condamnați la închisoare pentru trafic de droguri.

Ei au luat ostatici opt angajați ai închisorii și patru deținuți. Patru angajați au fost înjunghiați imediat, iar trei dintre ei au murit. Alți patru au opus rezistență și au fost spitalizați, unul dintre ei a murit ulterior la spital. Cei patru deținuți luați ostatici au fost și ei răniți.

Deținuții – atacatori susțin că se răzbună pentru că autoritățile penitenciare au hărțuit deținuții musulmani.

Rusia a fost vizată în mai multe rânduri de atacuri revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

Atacul din martie de la Crocus City Hall, când au fost ucise 145 de persoane, a fost cel mai grav atac terorist comis în Rusia în aproape 20 de ani.

Sursa foto: X / Nexta

Citește și: Un nou tip de fraudă online în România. Utilizatorii, păcăliți să depună bani în platforme de investiții false. Recomandările experților pentru interacțiunile online | AUDIO