Fără doar și poate, știrea zilei de azi este despre cei doi refugiați afgani care au intrat aseară în România, după ce s-au rătăcit în Serbia, fiind descoperiți de polițiștii de frontieră din județul Timiș. Știrea nu e asta, știrea este că cei doi au început să plângă atunci când au aflat că au ajuns în Romania, ei crezând că reușiseră să treacă în Ungaria. Cei doi au cerut sa fie returnați în Serbia.
Nu e, de asemenea, nicio știre că la fel ca afganii ăștia, 19 milioane de oameni și ei, românii, se trezesc în fiecare dimineață în România. În loc să plângă, mulți se apucă să-și bea cafeaua. Și le trece. De fapt, în Profilul Psihologic al Poporului român, un studiu științific realizat de profesorul Daniel David de la Universitatea Babeș Bolyiai din Cluj, reiese că noi, românii, plângem mai rar decât alte nații, evident scorurile fiind diferite între femei și bărbați.
De exemplu, americanii, nemții sau spaniolii au mai des tendința de a plânge decât românii, în schimb polonezii sunt chiar mai aspri decât noi. Vă dau acum câteva secunde despre plâns din interviul Andreei Esca făcut în weekend cu Raed Arafat, un român crescut în Palestina, dintr-o familie de sirieni.
De ce credeți că noi, românii, plângem mai rar decât alte nații? Doar pentru că ne trezim zilnic în România? Aceasta este tema de azi de la România în Direct. E bun plânsul sau e rușinos? Dumneavoastră când ați plâns ultima dată și de ce?
https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-cand-ati-plans-ultima-data-si-de-ce-16-septembrie-2015
Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.