România gestionează pentru perioada de programare 2014-2020 o alocare din FEADR de 8,1 miliarde de euro, situându-se pe locul 6 în Uniunea Europeană după Italia, Franţa, Germania, Polonia şi Spania, a informat Ministerul Agriculturii.
Ministerul Agriculturii precizează într-un comunicat de presă că România acordă o atenţie deosebită stimulării investiţiilor şi atragerii de fonduri europene pentru agricultură, beneficiarii acestor plăţi fiind fermierii, procesatorii, antreprenorii şi autorităţile publice locale din România, care şi-au luat angajamentul de a realiza proiecte cu impact economic pozitiv, pe termen lung, menite să contribuie la dezvoltarea spaţiului rural, prin investiţii eficiente şi rentabile, la standarde europene.
”România gestionează pentru perioada de programare 2014-2020 o alocare din FEADR de 8.1 mld.euro, situându-se pe locul 6 în Uniunea Europeană după Italia, Franţa, Germania, Polonia şi Spania. Din punct de vedere al nivelului plăţilor efectuate către beneficiarii FEADR, România ocupă locul 2 în Uniunea Europeană, după Franţa şi locul 1, dacă ne referim la gradul de absorbţie pentru nivelul anului 2019, fiind înregistrată o creştere de 36,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016”, a declarat Teodora Gabriela Gheniu, secretar de stat în cadrul MADR.
La sfârşitul lunii ianuarie 2019, România era la egalitate cu Cehia şi cu Lituania, pe locul 6 din punct de vedere al ratei de absorbţie a fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală.