Noua arenă sportivă, construită la Târgu-Jiu și inclusă de Guvern pe lista obiectivelor finalizate, nu poate funcționa. Motivul este acela că nu poate fi racordată la rețeaua de canalizare a orașului. Pentru asta, mai este nevoie de încă 4 milioane de euro. Dupa 2 ani de inactivitate, Guvernul tocmai a aprobat indicatorii tehnici pentru continuarea lucrării. Potrivit opozitiei, acesti indicatori ar arata suprapuneri de lucrări, ceea ce ar însemna că Guvernul plătește din nou investiții făcute deja.
Ceea ce ar fi fost, de fapt, o veste bună, respectiv alocarea celor 4 milioane de euro pentru finalizarea arenei de la Târgu-Jiu, a stârit alte reacții din partea parlamentarilor de Gorj.
Deputatul PNL, Dan Vâlceanu susține că pe anexa ordonanței se află lucrări care ar fi fost efectuate deja: ” Partea CNI-ului (Compania națională de Investiții) era construcția stadionului în sine, partea care era în exteriorul stadionului și alte lucrări reveneau Primăriei. Primăria a luat un credit pentru această lucrare numai că a fosat folosit creditul în timpul construcției pentru stadion, urmând ca CNI-ul să acopere lucrările din afara stadionului care inițial reveneau inițial Primăriei. De aceea, probabil situația a devenit foarte încâlcită și nimeni nu mai știe exact ce are de făcut în momentul asta”
Este însă contrazis de parlamentarul Mihai Weber de la PSD: “Să nu fin cârcotași. Domnul deputat ar trebui să știe pentru că provine din mediul de afaceri. La orice lucrare mare pot să apară lucrări suplimentare în timpul derulării execuției respective. Atunci dacă sunt aprobate și în cazul de față au fost aprobate și verificate, trecute prin multe filtre. Atunci, pentru lucrările respective li se acordă sumele necesare și niciodată nu s-a discutat despre suprapunere de lucrări. ”
Aceste aspecte, dar și organizarea altei licitații pentru continuarea lucrării va împinge termenul de finalizare spre anul viitor. O recunoaște chiar deputatul PSD, Mihai Weber: “Nediscutând despre lucrări exterioare, branșamente la rețeaua de apă, rețele pluviale și așa mai departe, stadionul propriu-zis este finalizat, însă pentru a recepționa următoarea lucrare trebuie ca investiția să fie finalizată în totalitate. În mod normal este o lucrare care ar trebui să dureze destul de puțin. Dacă totul ar merge bine, ar trebui ca până la sfârșitul anului să avem finalizată investiția. Compania Națională de Investiții deja a lansat invitația pentru licitație. Depinde dacă mai există acei contestatari de meserie.”
Asta în timp ce opoziția crede că finalizarea stadionului se va face mult mai târziu, Din nou, deputatul Dan Vâlceanu:” Hotărârea de Guvern a venit practic să ne spună tuturor că nu e gata stadionul, că mai sunt 4 milioane de euro de cheltuit la acest stadion pe lucrări unele dintre ele, v-am spus, finalizate deja. Eu nu înțeleg cine a făcut experitiza la acest stadion, cum s-a realizat această perspectivă. În acest moemnt, stadionul va rămâne în aceiași situație cu lucrări care s-au deteriorat pentru că deja a început să plouă prin acoperiș. Există fizic, există pentru a face diverși demnitari vizite să îl vadă, dar el să nu poată fi folosit în scopul în care a fost construit, adică pentru evenimente sau activități sportive. ”
Până atunci, Primăria Târgu-Jiu trebuie să caute în visterie aproape 100.000 de lei doar pentru încălzirea stadionului și în această iarnă.
Vă așteptăm să ne scrieți la adresa implicare@europafm.ro și voi dacă aveți astfel de exemple – promisiuni ce ar fi schimbat zona voastră, dar care nu au fost pana azi duse la îndeplinire.