România a ajuns la cel mai înalt vârf al epidemiei de la începutul acesteia, iar experții anunță că numărul cazurilor va spori.
Unii dintre ei spun că am putea avea până la șapte mii de cazuri pe zi, iar în 40 de zile, la actuala rată de infectare, s-ar putea ajunge la dublarea îmbolnăvirilor. Mai mult, potrivit lui Alexandru Rafila, pe lângă îmbolnăvirile știute și anunțate, alte persoane se infectează, dar nu apar în statistici.
Practic avem transmitere comunitară și foarte probabil un număr uriaș de îmbolnăviri care nu figurează în scripte. Cu siguranță, acum, majoritatea românilor cunosc pe cineva care s-a îmbolnăvit. Doar că lucrurile nu sunt tratate la fel în toate cazurile. Din ce în ce mai multe relatări arată că mulți cetățeni nu se testează, preferă să stea acasă chiar dacă au simptome sau chiar se întorc la lucru, deși nu sunt vindecați.
Alții nu mai au loc în spitale, deși au teste pozitive, și stau acasă sub observația medicilor de familie. Majoritatea se plâng însă că nu reușesc să ia legătura cu DSP-urile pentru a fi luați în calcul. Cât despre cei care ajung la spital, o nouă mărturie apărută în presă spune că bolnavii sunt duși la spital cu o ambulanță în care se află și câte opt pacienți.
Care este experiența legată de COVID? Te-ai îmbolnăvit sau cunoști pe cineva bolnav de COVID? Cei pe care-i știi respectă regulile și-i protejează pe ceilalți? Pot fi respectate regulile sanitare de protecție de către bolnavi în România?