Un perete al cascadei Bigăr din județul Caraș Severin s-a prăbușit ieri. Fenomenul este unul natural și se datorează conformației rocii și eroziunii produse de apă. Geologii spun, însă, că prăbușirea era previzibilă și c-ar fi putut fi prevenită printr-o intervenție a omului.
Cascada Bigăr este unul dintre locurile cele mai vizitate din România, după ce fotografii cu aceasta au devenit virale pe internet. După apariția sa în online, locul a atras vizitatori din întreaga lume și a dus la înflorirea unor afaceri din turismul local. 100 de mii de oameni vizitează anual Cheile Nerei, locul în care se află cascada.
România are o sumedenie de locuri la fel de atractive precum cascada Bigăr, dar multe dintre ele suferă din cauza intervenției omului și uneori din lipsa acesteia. Și aici mă refer la munți de gunoaie aruncate în locuri turistice, la locuri părăginite sau la zone lipsite complet de infrastructura care ar putea atrage turiști.
Știe România să aibă grijă de locurile sale frumoase? Ce exemple de zone distruse sau în paragină știți? Unde am putea face mai mult ca să putem face un obiectiv turistic cu același succes ca al Cascadei Bigăr? Spune-ne un loc pe care ar merita să-l vizităm!