Trei milioane de elevi și preșcolari au fost chemați astăzi la școală în România. Autoritățile le-au cerut copiilor să învețe o nouă lecție, cea a siguranței, să fie super-eroi penmtriu părinții lor și să-i ajute pe profesori să scoată lucrurile la capăt. În același timp, multe școli au redeschis fără resursele necesare, iar o parte dintre copii protestează că nu au primit tablete pentri orele online.
Pe de altă parte, multe școli nu au comunicat nimic părinților până astăzi, dar în multe situații, aceștia nici nu au întrebat ce se întâmplă de-a lungul verii. În egală măsură, sunt școli în care profesorii nu fac ore online fie pentru că nu au cu ce, fie că le refuză. Există însă și școli unde profesorii și autoritățile locale au pus la punct sisteme de siguranță care sunt apreciate.
Pe acest fond, PSD cere demisia ministrului, USR a ”responsabililor,” iar unii comentatori au numit episodul drept o ”rușine națională.” Ca răspuns, ministrul Anisie spune că ”întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilității publice.” Ministrul sugerează astfel că, pe lângă autorități, și părinții au ceva de făcut în această criză.
Tu cum ai găsit școala copilului tău? Se poate face școală în siguranță? Crezi că noi, părinții, ar fi trebuit să facem mai mult în această situație, așa cum dă de înțeles ministrul? Eșecul înregistrat de mai multe școli este doar vina autorităților? Este acest episod o rușine națională sau am și învățat ceva din el? Care e principala problemă pe care noi, părinți și profesori, trebuie să o rezolvăm în perioada următoare?