Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat un calendar provizoriu pentru anul școlar. El ar putea fi modificat în funcție de durata stării de urgență. Astfel, cursurile se vor relua la sfârșitul lunii mai. Examenele clasei a opta și Bacalaureatul se vor da, cel mai probabil la finalul unii iulie, iar întreg calendarul școlar va fi făcut în funcție de acestea. Examenele vor fi date din materia primului semestru.
Statele Uniunii Europene au căutat o soluție comună la această problemă, dar unele state au ales să renunțe la examene. În orice caz, anul școlar nu va fi înghețat, iar mediile vor fi încheiate cu două note. Sunteți mulțumiți de soluția ministerului? Ați fi acționat în alt mod?
Pe de altă parte, ce școală au făcut copiii voștri de la declanșarea pandemiei? Un sondaj al Consiliului Național al Elevilor spune că mai bine de o treime dintre copii nu au avut cursuri. S-au ținut profesorii de treabă? Copilul vostru a participat la cursuri online?
Și ar mai fi ceva. Pandemia ascunde și o oportunitate. De aici încolo putem face lucrurile diferit. Ce am învățat din această experiență, fie că suntem profesori sau părinți? Care e schimbarea pe care am putea-o face? Cursuri de acasă, ore pe calculator, mai puțină prezență la școală, schimbarea programei unor materii?