Guvernul a făcut public planul de relansare economică al României după criza COVID. Planul are două părți. Prima o reprezintă ajutoarele directe date economiei, care înseamnă bani gratis sau împrumuturi pe termen lung. Companiile, fie că sunt IMM-uri sau companii mari, pot obține bani pentru plata chiriilor, a facturilor, a salariilor, dar și pentru repornirea unor instalații. Statul se angajează să plătească o parte dintre salarii, într-un sistem de muncă flexibil sau să susțină noile angajări. Sumele acordate merg de la 2000 de euro la 6 milioane.
A doua parte a planului prevede investiții în ce înseamnă autostrăzi, drumuri, expres, spitale, școli sau sisteme de irigații. Aceste investiții sunt cifrate la peste 70 de miliarde de euro și ar trebui făcute în șapte ani. Iar în această parte a planului sunt trecute mai multe obiective pe care autoritățile române încearcă să le concretizeze de ani buni.
Azi, la România în Direct, vom discuta despre măsurile rapide de repornire a economiei. Adică despre banii pe care statul îi va da companiilor în perioada următoare.
Este corectă gândirea economică a guvernului care dă bani gratis patronilor? Sunt acestea măsurile pe care le așteptați? Pot scoate ele din criză compania în care lucrați? Cum a fost afectată compania voastră de această criză? Care este măsura cea mai potrivită pentru domeniul vostru, astfel încât activitatea să revină la normal?