Astăzi este prima zi de școală pentru o parte din elevii din România. Este vorba despre cei din clasele terminale, care se pregătesc de Evaluarea Națională și de Bacalaureat. Nu e clar câți copii vor veni la școală și câți vor alege să continue pregătirea online. De altfel, în multe școli din România, măștile au ajuns doar în pre-ziua începerii cursurilor, iar în altele nu au ajuns deloc.
Barometrul Europa FM arată, însă, că școala nu este atractivă nici măcar de la toamnă. Datele culese de IMAS arată că 55 la sută dintre părinți nu vor să se redeschidă școlile nici de la toamnă. Doar 39 la sută au spus că-și vor retrimite copiii la școală. Surpriza apare și la întrebarea în care românii arată că sunt mulțumiți de modul în care au decurs orele online.
Să fie acesta un moment de răscruce pentru școala din România? Ce schimbare majoră credeți c-ar trebui să se producă în școala din România după această pandemie? Ce lucruri bune și ce lucruri proaste ați văzut despre școala copiilor voștri în perioada de izolare? Iar când nu vreți să-i trimiteți la școală e vorba de frică sau ați ajuns la concluzia că se poate face școală și așa?