Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Îți ajung banii de facturi, după două luni de criză?

Un sondaj IRSOP, publicat astăzi, arată că majoritatea românilor, 70% dintre ei, sunt mai îngrijorați de criza economică decât cea sanitară. Iar aproape 40 la sută dintre ei au suferit deja diminuări ale veniturilor în lunile de criză. Pe de altă parte încasările la bugetul de stat au scăzut cu aproape o treime în ultimile luni.

Guvernul a hotărât să plătească șomajul tehnic pentru cei care nu mai lucrează, peste un milion de oameni, dar a promis și un ajutor economic pentru companii. Banii au ajuns greu sau deloc la cei care aveau nevoie. Într-un concurs de legi populiste, Parlamentul a dat, însă, înlesniri la amânarea ratelor, a contribuțiilor sociale și chiar la plata facturilor de utilități: curent electric,gaz, apă, gunoi, cablu. Cel puțin ultima prevedere este neclară și a fost percepută ca o invitație la neplată.

Președintele a promis că restricțiile se vor ridica la 15 mai, dacă epidemia dă înapoi. Dar nu este nicio certitudine că economia va reporni repede. Problemele ar putea continua, mai ales cu o parte dintre servicii închise.

Cum vă descurcați cu banii după două luni de criză? Cum vă drămuiți cheltuielile zilele astea? Ce-ați plătit și ce nu? Astăzi, credeți că neplata unor datoriii a fost o soluție bună? Care este de fapt soluția economică pe care o așteptați acum de la guvern? Și cum am putea ajuta noi companiile în dificultate?

Cătălin Striblea vă așteaptă, de la 13:15, la România în Direct la 0372 069 599.