Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică ghidul care stabilește regulile cu care se vor relua cursurile școlare în luna septembrie. Acesta prevede trei scenarii pentru diverse grade ale epidemiei, dar și reguli pentru funcționarea normală a școlii. Ele stabilesc o distanțare fizică în clase de măcar un metru, culoare de circulație pentru elevi, decalarea orelor astfel încât elevii să se întâlnească foarte puțin. Măștile devin obligatorii și pentru copii, dar și pentru personal. Sunt stabilite reguli de curățenie și dezinfecție în spațiile comune. Fiecare autoritate locală și fiecare școală vor decide modul în care acestea vor fi aplicate.
Președintele Klaus Iohannis crede că școala trebuie să se desfășoare fizic și spune că “încurajează toți părinții să-și trimită copiii la școală, acolo unde epidemia permite.” Există însă grupuri de părinți care nu au încredere în capacitatea statului de a proteja copii și spun că nu-i vor trimite pe aceștia la școală. Pe de altă parte, unele sindicate spun că profesorii ar putea boicota începutul anului școlar din cauza situației epidemiologice, dar și pentru întârzierea unor drepturi salariale.
Europa FM vă invită la o Ediție Specială România în Direct, joi, de la ora 13:15. Vom deschide microfoanele pentru părinți și profesori.
Îți vei trimite copilul la școală sau ai prefera cursuri online? Cum e cel mai bine să înceapă școala pentru copilul tău? Crezi că regulile stabilite de autorități sunt suficiente ca să-l protejeze pe copil, dar și familia ta? Ce crezi c-ar trebui să facă suplimentar autoritățile locale sau Guvernul? Dacă ești profesor, ești de acord cu riscul de a merge în comunitate în fiecare zi? Ca profesor, sunt aceste reguli suficiente ca să te protejeze?