După două luni de la începutul epidemiei de coronavirus din România, sistemul medical pare că iese întărit în ochii publicului din România. Cel mai recent Barometru Europa FM arată că din luna ianuarie și până acum încrederea românilor în medici a crescut cu 10 la sută. Adică de la o cotă de 70 la sută la una de 80 la sută. A crescut și cota de încredere în Ministerul Sănătății care astăzi ajunge la 60 la sută.
Asta se întâmplă în ciuda faptului că debutul crizei a fost marcat de numeroase greșeli, cum e cea spitalului din Suceava, de preluarea conducerii mai multor instituții medicale de către militari, dar și de câteva demisii din corpul medical. De asemenea au existat proteste punctuale față de faptul că nu există materiale sau refuzuri de a efectua o serie de proceduri medicale.
Barometrul Europa FM arată, însă și o cotă scăzută de încredere în mangerii politici ai spitalelor, dar și în Direcțiile de Sănătate Publică.
Cum apreciați activitatea medicilor români după două luni de zile? Ce v-a impresionat și ce v-a displăcut? De ce credeți că există o schimbare a discursului public din România cu privire la ei? Cum v-ați descurcat ca pacienți în aceste luni? Ce ați schimba prima dată în spitalele din România după această criză? Merită medicii o recompensă mai mare decât cei 500 de euro?
Cătălin Striblea vă așteaptă să luați parte la discuțiile de la România în Direct sunând la 0372.069.599