Confidenţialitate

Rețeta specială recomandată de Selgros: PIEPT DE PUI CU LĂMÂIE ŞI OREGANO (P)

Dorința de a deveni din ce în ce mai buni în ceea ce fac, a determinat Selgros să fie în permanență conectat la nevoile miilor de clienți care  trec pragul magazinelor.

Carnea este domeniul în care competența Selgros este unanim recunoscută, având propriile capacități de producție, certificate ISO 22000 privind siguranța alimentară încă din 2008.

Cum preparatele din carne producție proprie sunt integral naturale și acoperă o paletă largă de gusturi, pe europafm.ro veți descoperi în săptămânile următoare o serie de rețete  delicioase pentru grătar pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în magazinele din toată țara.

PIEPT DE  PUI CU LĂMÂIE ŞI OREGANO

 Pentru 6 persoane

Timp de preparare: 15 min.

Timp de marinare: 1-2 ore

Metoda de grătar: căldură medie directă (175-230°C)

Timp pe grătar: 20-30 min.

 

Ingrediente:

Pentru marinadă:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • coajă şi zeamă de la 2 lămâi
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 lingură usturoi tocat mărunt
  • 2 linguriţe de boia
  • 1 ½ linguri de sare de mare grunjoasă
  • ½ linguriţe de piper negru măcinat
  • 6 felii de piept de pui, fiecare de aproximativ 170 g

 

Pentru glazură:

– 6 linguri de jeleu de mere

– 2 linguri unt

– 2 linguri Calvados sau rachiu de mere

– 4 mere fără sâmburi, tăiate în 6

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru marinadă într-un vas mediu.

Aşezaţi bucăţile de carne pe o tavă şi ungeţi-le cu marinadă pe ambele părţi. Acoperiţi-le cu folie alimentară şi daţi-le la rece pentru 1-2 ore.

Pregătiţi grătarul pentru o temperatură medie directă.

Curăţaţi grătarul cu peria. Puneţi bucăţile de pui pe grătar cu capacul pus timp de 8-10 minute. Întoarceţi-le o dată sau de două ori.

 

Cum verificați dacă s-a încins grătarul suficient?

 

Căldură Interval de temperatură Trebuie să ridici mâna de deasupra focului în:
Mare 230-290°C 2-4 secunde
Medie 175-230°C 5-7 secunde
Joasă 120-175°C 8-10 secunde