Confidenţialitate

Rețeta specială recomandată de Selgros: CREVEŢI CU SOS DE ARDEI ȘI AVOCADO (P)

Magazinele Selgros  au deschis primul raion de pește în 2009, la Brașov. Rezultatele foarte bune au dus la extinderea acestui concept  în toate magazinele. Clienții au parte de un sortiment bogat de pește viu, dar și proaspăt, de apă dulce, de mare sau oceanic.

Oferta este completată cu icre vrac și specialități din pește și fructe de mare. Marfa provine din crescătorii autohtone, de la firme care pescuiesc în ape locale, precum și de la importatori.

Pe europafm.ro veți descoperi în zilele următoare o serie de rețete  delicioase  pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în pescăriile din toată țara.

CREVEŢI CU SOS DE ARDEI ȘI AVOCADO

 

Pentru 4-6 persoane

Timp de preparare: 20 min.

Metoda de grătar: căldură medie direct (175-230°C) și temperatură mare directă (230-290°C)

Timp pe grătar: 12-20 min.

Accesorii: 8 -10 ţepuşe din lemn lăsate 30 minute în apă

 

Ingrediente:

Pentru sos:

  • 3 ardei Chili verzi (sau ardei normali iuţi)
  • 1 avocado copt
  • 4 linguri de smântână grasă (20%)
  • 4 linguri maioneză
  • 2 linguri de mărar proaspăt tocat mărunt
  • 1 căţel de usturoi
  • ½ linguriţă de sare de mare grunjoasă
  • ¼ piper negru măcinat

 

Pentru asezonare:

  • 1 linguriţă usturoi pudră
  • 1 linguriţă boia
  • ¾ sare de mare grunjoasă
  • ½ linguriţă chimen măcinat
  • ¼ linguriţă de piper negru măcinat
  • 1 kg creveţi (mărimea 21/30) curăţaţi, cu codiţă lăsată

 

Mod de preparare:

Pregătiţi grătarul pentru o temperatură medie directă. Puneţi ardeii pe grătar la copt timp de 8-12 minute. Scoateţi ardeii într-un bol, puneţi nişte sare pe aceştia şi acoperiţi-i. Curăţaţi ardeii de pieliţă, de codiţă şi de seminţe. Puneţi ardeii într-un blender, adăugaţi restul de ingrediente şi pasaţi totul până obţineţi un sos fin. Dacă vi se pare prea gros puteţi adăuga puţină apă.

Pregătiţi toate ingredientele pentru asezonare într-un bol. Puneţi pe câte o ţepuşă 5-7 creveţi foarte apropiaţi unul de celălalt aşa încât să se păstreze suculenţi. Ungeţi creveţii cu ulei şi asezonaţi cu mixul de condimente.

Puneţi ţepuşele pe grătar 2-4 minute cu capacul pus. Întoarceţi-le o singură dată.

Se servesc calzi cu sosul preparat anterior.

 TIPS & TRICKS

Cum se aleg creveții
Evitați creveții cu alt miros decât cel de sare.
Creveții proaspeți au carnea transparentă.
Evitați să cumpărați creveți curățați și eviscerați pe care apoi să îi congelați, nu vor mai fi la fel de gustoși.

Decongelarea creveților
Se face în frigider, în aprox. 18-24 de ore. Sub jet de apa rece, 500 g de creveți se decongelează în 1-2 ore.
Nu este indicată decongelarea la temperatura camerei sau în apă caldă.

Decorticarea creveților
Se țin de coadă, dar nu foarte strâns, și se îndepărtează coaja de pe corp.

Eviscerarea creveților
Faceți o tăietură pe lungime, pe curba exterioară a crevetelui, și scoateți acea fâșie de culoare închisă (tractul digestiv) cu ajutorul unei ustensile ascuțite. Spălați foarte bine sub un jet de apă rece.