Dorința de a deveni din ce în ce mai buni în ceea ce fac, a determinat Selgros să fie în permanență conectat la nevoile miilor de clienți care trec pragul magazinelor.
Carnea este domeniul în care competența Selgros este unanim recunoscută, având propriile capacități de producție, certificate ISO 22000 privind siguranța alimentară încă din 2008.
Cum preparatele din carne producție proprie sunt integral naturale și acoperă o paletă largă de gusturi, pe europafm.ro veți descoperi în săptămânile următoare o serie de rețete delicioase pentru grătar pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în magazinele din toată țara.
COTLETE DE PORC MARINATE ÎN CIDRU CU MERE COAPTE
Pentru 4 – 6 persoane
Timp de preparare: 15 min.
Timp de marinare: 1-1 ½ ore
Metoda de grătar: căldură medie directă (175-230°C)
Timp pe grătar: 22 min.
Ingrediente:
Pentru saramură:
- 350 ml cidru
- 90 g sare de mare grunjoasă
- 1 lingură rozmarin uscat
- 1 lingură salvie uscată
- 1 ½ linguriţă cimbru uscat
- ½ linguriţă boabe de piper negru
- 4 bucăţi de file de porc fasonat DE 4 cm grosime (circa 350 g fiecare)
- ulei de măsline
Pentru glazură:
– 6 linguri de jeleu de mere
– 2 linguri unt
– 2 linguri Calvados sau rachiu de mere
– 4 mere fără sâmburi, tăiate în 6
Mod de preparare:
Puneţi toate ingredientele pentru saramură într-un vas mare. Într-o pungă alimentară (care ulterior se sigilează) puneţi bucăţile de carne şi turnaţi deasupra saramura. Sigilaţi punga şi puneţi-o într-un vas plat în frigider şi întoarceţi punga la fiecare 30 min.
Scoateţi steakurile din pungă şi aruncaţi marinada. Treceţi‑le printr-un jet de apă şi uscaţi-le cu hârtie. Ungeți-le cu puţin ulei cu ajutorul unei pensule şi lăsaţi-le la temperatura camerei 20-30 min. Pregătiţi între timp grătarul pentru o temperatură medie directă.
Puneţi pe foc jeleul de mere şi untul într-o crăticioară până se topeşte. Luaţi de pe foc crăticioara şi adăugaţi Calvadosul sau rachiul de mere. Folosiţi jumătate din cantitate pentru a unge cu pensula bucăţile de carne. Cealaltă jumătate puneţi-o deoparte pentru că o veţi folosi la final ca sos.
Se pun pe grătar bucăţile de carne cu capacul pus şi se prăjesc 10 minute, până vor avea în interior o culoare roz. Întoarceţi bucăţile de carne o singură dată. Luaţi carnea de pe grătar şi puneţi feliile de măr aproximativ 2 minute să se prăjească. Steakurile şi merele se vor servi cu merele alături de glazură.
TIPS & TRICKS
Care este diferenţa dintre grătarul cu lemne şi cel cu cărbuni?
Diferenţa o face confortul şi timpul. Din punct de vedere istoric, grătarul cu lemne a apărut primul şi îi conferă cărnii arome încântătoare, dar are şi dezvantaje, cum ar fi fumul pe care îl degajă şi timpul mai lung.
Care este diferenţa dintre căldură directă şi indirectă?
Căldură directă este atunci când se face grătarul direct deasupra cărbunilor încinşi. Aceasta se pretează la bucăţi mici, fragede, care se prăjesc repede – hamburger, steakuri, cotlete de miel, piept de pui, peşte, fructe de mare şi legume. Se formează repede crusta, care degajă arome.
Căldură indirectă este atunci când se foloseşte partea care nu are cărbuni dedesubt.
Ce sunt cărbunii?
Cărbunii sunt nimic altceva decât lemne arse anterior (de ex. în bocșe prin ardere fără oxigen).