Confidenţialitate


Rețeta nutriționistului: Pere la cuptor pentru un mic dejun Hiper-Energetic


Rețeta nutriționistului: Pere la cuptor pentru un mic dejun Hiper-Energetic

Nutriționistul Ionuț Ignat ne-a dat, duminică, în Dimineața Zurli o Rețetă Zurli pentru un mic dejun sănătos și Hiper-Energetic! Cu pere, pentru că de ele aveau poftă Mirela Retagn și Fetița Zurli, plus că sunt și unele dintre vedetele acestui sezon.

Perele se taie în patru sau șase felii, se pun la cuptor pe o hârtie de copt pt circa 15-20 de min la 160 de grade Celsius. Se presară deasupra perelor cardamom, scorțișoară și șofran (opțional). Se prepară unul din următoarele toppinguri:

pentru o zi de sfârșit de săptămână (nu foarte încărcată) – sos de iaurt grecesc, fără zahăr adăugat cu mentă și puțin lime stors.
pentru o zi normală, dar cu un necesar energetic ridicat – unt de arahide topit presărat cu migdale.
pentru o zi încărcată la școală sau la serviciu – folosim ciocolată de peste 75% ca neuro-stimulent, topită într-un topping delicios și presărat cu fulgi de cocos.

Știați că perele au foarte mulţi nutrienţi şi puţine calorii, de aceea sunt atât de dulci şi parfumate? Acestea sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, cupru şi vitamina K și sunt fructe hipoalergenice si au riscul de a favoriza apariţia alergiilor cel mai scăzut dintre toate celelalte fructe.

De regulă, perele sunt primele fructe administrate copiilor deoarece sunt moi, dulci, zemoase şi foarte uşor de digerat. Datorită indicelui glicemic scăzut (38) şi capacităţii de a regla nivelul glucozei din sânge, perele sunt recomandate spre consum diabeticilor, dar şi persoanelor care doresc să slăbească şi care au nevoie de energie la birou.

În plus, perele scad riscul de accident vascular cerebral şi de cancer pulmonar graţie antioxidanţilor care se găsesc din belşug în fruct şi care protejează capilarele şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…