Confidenţialitate



Reţeta lui Adrian Hădean: Picior de porc cu cartofi și cimbru


Reţeta lui Adrian Hădean: Picior de porc cu cartofi și cimbru

Ia două bucăți de picior de porc, crud, cu os și din partea de jos. I-aș spune rasol. Să fie crude și proaspete.

Punele-n oala cu presiune, adaugă apă, boabe de piper, foi de dafin, o căpățână de usturoi întreagă și o ceapă mare. Plus două cuișoare.

Fierbe picioarele de porc o oră apoi scoatele din oală și transferă-le într-o tavă încinsă în care ai topit o lingură de untură de rață. În tavă pui repede trei-patru cartofi mari pe care i-ai curățat și i-ai tăiat în cubulețe cu latura de un centimetru.

Presară sare peste cartofi și amestecă printre ei trei-patru rămurele de cimbru proaspăt. Pune tava în cuptorul încins, sub serpentină dacă ai cuptor electric, în partea de sus dacă ai cuptor cu gaz, și ține-l la 180 de grade până se coc cartofii.

“Eu aș mânca treaba asta cu murături, apoi aș ieși la o plimbare de 35 de minute”, spune Adrian Hădean în completarea reţetei oferite la Medium Rare.


Ultimele stiri
În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…

Obiceiuri de Crăciun, în Crișana. Prin ce se deosebește Turca din Bihor față de cea din alte zone…

Obiceiuri de Crăciun, în Oltenia. Ce presupun Viflaimul din Dolj, Vasilca și scormonitul în foc | AUDIO

24 decembrie, Ajunul Crăciunului. Colindatul și alte obiceiuri la români

Constanța: Protest al angajaților CT Bus și al altor constănțeni în fața primăriei, în ziua aprobării unor taxe…

Sibiu: Incident la un hotel din municipiu. Tavanul de deasupra unei piscine s-a prăbușit peste persoanele aflate în…

Ce tradiții mai respectă de Crăciun unii bucureșteni și ce e cel mai important pentru ei în această…

Programa la Limba și literatura română pentru clasa a IX-a a fost revizuită și prezentată la Ministerul Educației.…