În prima ediție Medium Rare din noul sezon, chef Adi Hădean prezintă ”rețeta de pork’n pită cu care ne-am prezentat anul acesta la festivalurile de street food”.
Mai întâi e bine să știți că am folosit pită cu maia, și că n-aș vrea să vă trimit către un proces foarte laborios, care să vă descurajeze. În consecință, vă indic să folosiți orice pâine vă place, dar recomand o chiflă bună, dospită mai mult și pe care să o ungeți cu unt topit înainte de a o încălzi. Da, e mai bine să fie caldă.
În ceea ce privește porcul, treaba-i simplă: ai nevoie de o bucată de piept pe care o condimentezi bine de tot cu sare grunjoasă, piper abia zdrobit și chimion arăbesc.
Învelești carnea în hârtie de copt și o coci 5 ore la 140 de grade Ceslius.
O zdrobești apoi cu un satâr și o vâri în pită însoțită de un sos pe care-l faci tocând pătrunjel pe care-l amesteci cu zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, puțin ardei iute și usturoi după gust.
Când faci socotelile pentru porții, să știi că după coacere, dintr-un kilogram de carne vei rămână cu aproximativ 650 de grame.