Un curry e, mai mult sau mai puțin, o tocană. În magazinele de mirodenii, fizice sau online, găsiți deja amestecuri pentru o mulțime de feluri de curry, deci scuze să nu faceți măcar unul, de curiozitate, nu prea sunt.
Acum, ca să vă fac viața mai ușoară, vă spun că o bază simplă pentru un curry indian se compune din cantități masive de ceapă tocată, usturoi și ghimbir, cu mențiunea că din ultimele două puteți pune doar cât vă cade bine.
Le puneți într-o cratiță cu puțin ulei, să se înmoaie, apoi puneți peste ele amestecul de mirodenii, spre a se rumeni bine.
Abia după ce ați obținut un sos consistent, legat și aromat bine adăugați celelalte ingrediente, care pot fi legume în bucăți mai mari, carne de care vă place, pește sau fructe de mare, când acestea-s aproape gătite, puteți adăuga elementul care constituie corpul sosului, fie roșii tocate, suc de roșii, supă de legume sau de carne, lapte de cocos, iaurt.
Apoi foc mic, poate sare, poate frunze de coriandru la urmă.