Confidenţialitate

Rețeta fitness, cu chef Cezar Munteanu: Pateul de post

Chef Cezar Munteanu a ales pentru astăzi o rețetă de post, foarte delicioasă și sățioasă în același timp. O rețetă plină de proteine, minerale și vitamine.

Ingredientele pentru 1 kilogram :

200 de grame de ciuperci conservate în ulei. Eu am optat pentru un amestec de hribi cu ghebe, un borcan de 400, scurs de ulei
1 fir de ceapă verde , tăiat cubulețe
1 mână de leurdă (frunze proaspete)
400 de grame de năut fiert
400 gr fasole fiartă, zdrobită cu furculița, grosier
50 de grame miez de nucă
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță de busuioc uscat
3-4 fire de pătrunjel
1 linguriță rasă de boia dulce afumata si optional, 1 de boia iute
sare și piper după gust
felii de pâine cu maia
usturoi

Mod de preparare pentru pateul de post:

Puneți de cu seara la umflat năutul și fasolea, pe care le fierbeți dimineaâa, cu un morcov, o frunză de dafin și o ceapă.

Fierbeți-le separat.

Am prelucrat totul la blender, mai puțin fasolea, care va fi zdrobită la furculiță. Fasolea se adaugă la final.  Se mai adaugă și puțină boia de ardei iute. Pateul, pus în borcane cu capac și puțin ulei deasupra, ulei de la ciupercile din rețetă, poate fi păstrat în frigider chiar și 5 zile.