Cocoșelul de Pădure este răspunsul AGRICOLA adresat in special consumatorilor avizați care își doresc un pic de răsfăț, calitate, gust şi prospețime românești.
Cu un Gust fin, deosebit, culoarea sa specifică, cu carne proaspătă și fragedă de pui hrănit cu porumb, Cocoșelul de pădure ne dă în această săptămână o rețetă cu adevarat magică: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde
Ingrediente pentru 4-6 porții
-Cocoșel de pădure-2-3 bucăți
-5 linguri cu ulei de porumb
-oregano uscat, 1 linguriță
-busuioc uscat, 1 linguriță
-2-3 crenguțe de cimbrisor verde
-sare si piper negru măcinat, după gust
-vin rose, 1 pahar
-4 fire de usturoi verde
-4 fire ceapa verde, pentru sotat ciupercile champignon, vreo 200 de grame, tăiate sferturi
-cartofi noi, 700 de grame
-1 legătură de sparanghel de jumătate de kilogram.
Se spală sparanghelul sub jet de apa rece și se scurge bine
Tulpinile proaspete de sparanghel se pregătesc îndepărtând capetele inferioare, lemnoase, acolo unde culoarea pălește. Cel mai simplu este să îndoi tulpina, ea rupându-se de la sine în zona unde începe să se întărească.
Modul de preparare a Cocoșelului de Pădure, nici că se poate mai rapid:
Puișorii, tăiați pe jumătate, se aromatizează cu plantele uscate. Îi puneți într-un tuci cu usturoiul verde tăiat rondele de jumătate de centimetru, ulei de porumb, sare și piper și un capac și lăsați un foc domol de vreo jumătate de oră.
Dați-i un pahar de vin și lui si vouă, adăugați cartofii noi spălați bine și iar capac 20 de minute.
Când s-au pătruns cartofii, clar că și puiul e la final iar voi opriți focul, adăugați acum ciupercile sotate înainte și sparanghelul tăiat rondele. Cu mujdeiul, ce îl aveați separat, îi dați gustul decisiv. Capac și lăsat așa vreo 5 minute.
Dacă vrei să descoperi mai multe despre cum se cresc puii fără antibiotice la Agricola, intră pe faraantibiotice.agricola.ro