Confidenţialitate


Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde


Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde

Cocoșelul de Pădure este răspunsul AGRICOLA adresat in special consumatorilor avizați care își doresc un pic de răsfăț, calitate, gust şi prospețime românești.

Cu un Gust fin, deosebit, culoarea sa specifică, cu carne proaspătă și fragedă de pui hrănit cu porumb, Cocoșelul de pădure  ne dă în această săptămână o rețetă cu adevarat magică: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde

Ingrediente pentru 4-6 porții

-Cocoșel de pădure-2-3 bucăți

-5 linguri cu ulei de porumb

-oregano uscat, 1 linguriță

-busuioc uscat, 1 linguriță

-2-3 crenguțe de cimbrisor verde

-sare si piper negru măcinat, după gust

-vin rose, 1 pahar

-4 fire de usturoi verde

-4 fire ceapa verde, pentru sotat ciupercile champignon,  vreo 200 de grame, tăiate sferturi

-cartofi noi,  700 de grame

-1 legătură de sparanghel de jumătate de kilogram.

Se spală sparanghelul sub jet de apa rece și se scurge bine

Tulpinile proaspete de sparanghel se pregătesc îndepărtând capetele inferioare, lemnoase, acolo unde culoarea pălește. Cel mai simplu este să îndoi tulpina, ea rupându-se de la sine în zona unde începe să se întărească.

Modul de preparare a Cocoșelului de Pădure, nici că se poate mai rapid:

Puișorii, tăiați pe jumătate, se aromatizează cu plantele uscate. Îi puneți într-un tuci cu usturoiul verde tăiat rondele de jumătate de centimetru, ulei de porumb, sare și piper și un capac și lăsați un foc domol de vreo jumătate de oră.

Dați-i un pahar de vin și lui si vouă, adăugați cartofii noi spălați bine și iar capac 20 de minute.

Când s-au pătruns cartofii, clar că și puiul e la final iar voi opriți focul, adăugați acum ciupercile sotate înainte și sparanghelul tăiat rondele. Cu mujdeiul, ce îl aveați separat, îi dați gustul decisiv. Capac și lăsat așa vreo 5 minute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre cum se cresc puii fără antibiotice la Agricola, intră pe faraantibiotice.agricola.ro


Ultimele stiri
Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…

Obiceiuri de Crăciun, în Crișana. Prin ce se deosebește Turca din Bihor față de cea din alte zone…