Confidenţialitate

Restricții în furnizarea și folosirea apei potabile în peste 600 de localități. Ministrul Mediului susține că nu există probleme: „Sunt unele izolate și în niciun caz nu putem vorbi de o problemă sistemică” | AUDIO

România, sub 3 coduri meteo de căldură excesivă. Este prima dată când avem un Cod roșu de caniculă prelungit în câteva regiuni. Atenționările au ajuns la o durată de aproape o săptămână (6 zile). Nu avem probleme serioase cu rezervele de apă, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. Totuși, în peste 600 de localități sunt impuse acum restricții în furnizarea și utilizarea apei potabile – anunță Administrația Națională Apele Române.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „În niciun caz nu putem vorbi de o problemă sistemică”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu avem probleme în ceea ce privește rezervele de apă ale României. Astăzi, acumulările hidrotehnice sunt pline într-un procent care e în jurul cifrei de 77%. Singurele probleme cu alimentarea cu apă potabilă sunt unele izolate și în niciun caz nu putem vorbi de o problemă sistemică”, a precizat ministrul Mediului.

Avem nevoie de mai multe păduri – spune ministrul Mediului, ca soluție în lupta cu temperaturile extreme și seceta.

Aflat în vizită în Dolj, Mircea Fechet a spus că vor continua împăduririle în acest județ afectat de deșertificare.

Iar experții meteorologi din Dolj– care au fost vizitați, de asemenea, de ministrul Fechet, monitorizează schimbările climatice.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: Înființarea de noi păduri este singura metodă prin care putem opri deșertificarea în județul Dolj

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am început vizita de lucru cu o pepinieră în comuna Cârcea, unde am văzut cum se produc milioane de puieți de diferite specii în fiecare an, pentru că, în ceea ce privește deșertificarea, un alt fenomen grav cu care se confruntă această regiune, înființarea de noi păduri este singura metodă prin care putem opri acest fenomen. I-am vizitat și pe colegii de la Centrul Regional de Meteorologie, în județul Dolj, înceacră să evalueze cât de grav este acest fenomen cu care ne confruntăm, respectiv schimbări climatice, caniculă, deșertificare”, a spus ministrul Mircea Fechet.

Administrația Apele Române estimează că, la sfârșitul lunii august, în cele 40 lacuri principale de acumulare, cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație și industrie, dar și pentru producția de energie electrică, vom avea un coeficient de umplere de aproximativ 75%.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Incendiu de pădure în zona masivului Piatra Mare. Intervenție dificilă din cauza terenului. La fața locului a fost solicitat un elicopter | VIDEO