Confidenţialitate

Republica Fantastică România: După ce parlamentarii şi-au votat pensiile speciale, acum explică

Deputatul Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, susţine că nu se poate egalitate între un demnitar, care „are o răspundere extraordinară” şi un „cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic”.

Anghel Stanciu, deputat PSD, a fost întrebat ce le transmite românilor cu pensii mai mici de 1000 de lei. El a răspuns: “să fie sănătoşi”.

Cristiana Anghel, senator PC, a explicat de ce susţine instituirea unor pensii speciale pentru parlamentari: “Am votat, dar nu pentru că parlamentarii trebuie să aibă pensii speciale, ci pentru că sloganul meu în campania electorală a fost „Dreptate până la capăt”. Or, parlamentarii au avut pensii speciale iar doamna Anastase le-a eliminat, iar când am spus dreptate până la capăt, facem pentru toţi.” (culese de Gândul.info)

Un calcul făcut de Narcisa Iorga, fost jurnalist, publicat pe pagina ei de Facebook.

Știați că?

Din 1990 până în prezent, România a avut 3372 parlamentari, din care 2418 deputați și 954 senatori cu mandat întreg?

Cel mai numeros legislativ este cel din legislatura 2012 – 2014, cu 387 de deputați și 168 de senatori, pe locul al doilea fiind prima legislatură, 1990 – 1992, cu 380 de deputați și 106 senatori?

Pentru toți aceștia, dacă s-ar acorda pensia minimă specială de 1200 de lei pentru un singur mandat, ar fi necesar aproape un milion de euro pe lună, căci indemnizațiile sunt lunare?

Nu prea cred în varianta că acordarea pensiei va fi doar pentru parlamentarii aflați acum în mandat, așa că eu tind să cred că toți foștii parlamentari vor trebui plătiți la fel. (Narcisa Iorga)

 

Foto: gandul.info