Lupul cel rău a mîncat-o pe bunicuță, apoi pe Scufița Roșie.
Cu toții știm basmul și de mici învățăm că lupul e un duşman, un animal rău, cu care nu e bine să te întîlneşti.
Basmele şi legendele i-au creat o reputaţie extrem de proastă, cînd în realitate lupul e retras, speriat de om şi încearcă să-l evite cît poate.
Din dorința reabilitării imaginii acestui animal s-a născut proiectul Wolflife, care în 4 ani a reușit să schimbe percepția oamenilor asupra lupilor, cel puțin în zonele de munte, acolo unde trăiesc sălbăticiunile.
Proiectul a început în urmă cu 4 ani și a fost desfășurat de Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea, în parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice și agențiile de mediu din Harghita și Covasna.
Poate cea mai amplă cercetare științifică din țara noastră avînd în prim-plan LUPUL. O cercetare care a scos la iveală lucruri neștiute despre lupi.
Implementat de Agenţia pentru Ptotecţia Mediului Vrancea în parteneriat cu alte 5 agenţii din ţară, proiectul şi reyultatele sale au ajuns recent să fie cunoscute publicului larg prin intermediul prestigioasei reviste National Geographic, care i-a dedidat ediţia din luna septembrie.
Un reportaj de Claudia Toader.
Foto: Wolflife Facebook
–