După ce primea mită, primarul Radu Mazăre emitea avizele necesare într-un termen ce depășea, cităm, ‘limitele posibilului’.
‘
Iată cum își motivează procurorii decizia de a cere trimiterea după gratii pentru 30 de zile a edilului – solicitare respinsă însă.
‘
DNA arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că Radu Mazăre ar fi primit 1 milion de euro mită de la dezvoltatorul unui mall – căruia i-a emis certificatul de urbanism la scurt timp, după ce ar fi încasat banii.
‘
Procurorii anticorupţie prezintă în referat mai multe situaţii în care primarul Radu Mazăre şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu.
‘
Unul dintre cazuri se referă la construcţia unui mall în Constanţa.
‘
Potrivit anchetatorilor, între 2006 şi 2009, edilul, prin intermediul omului de afaceri Sorin Strutinsky, ar fi primit de la o firmă suma de un milion de euro, mascată sub forma unor contracte de publicitate.
‘
În schimbul banilor, ar fi promis să emită, în cel mai scurt timp posibil, documentaţiile de urbanism necesare construcției.
‘
DNA remarcă perioada foarte scurtă în care s-au înțeles reprezentanții Primăriei și cei ai societății respective: pe 17 iulie 2007 este emisă autorizaţia de construire pentru mall și la nici o lună, mai exact pe 14 august – se aproba ca zona respectivă să fie declarată șantier.
‘
În acelaşi document este explicat şi modul în care Radu Mazăre ar fi luat o mită de 7 milioane de euro de la reprezentanţii unei firme de salubrizare, pentru a le atribui un contract. Mai exact, în cadrul procedurii de selecție, ar fi fost înlăturați eventualii competitori, cărora li s-a cerut să aducă toate utilajele în Constanţa.
‘
Judecătorii au decis că Radu Mazăre poate fi cercetat în libertate, însă procurorii pot contesta această decizie la Înalta Curte.