Confidenţialitate

Redeschiderea restaurantelor. Care sunt noile regulile pentru a limita răspândirea virusului

Restaurantele se deschid de azi în mare parte din ţară.

Excepţie fac doar unele localităţi unde rata de infectare cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni este ridicată.

Autorităţile au stabilit anumite reguli care trebuie respectate pentru a limita răspândirea virusului.

În primul rând, la intrarea în restaurant, personalul trebuie să facă triajul clienţilor şi să nu permită intrarea celor cu semne vizibile de boală.

Apoi, dacă se poate, trebuie organizate culoare unice pentru circulaţia clienţilor, de exemplu spre toalete.

În zonele comune, clienţii sunt obligaţi să poarte măşti. La o masă pot sta cel mult șase persoane, iar între mese trebuie să existe cel puţin doi metri.

Meniurile, olivierele şi solniţele nu pot fi mutate de pe o masă pe alta. Clienţii nu au voie să consume produse în picioare şi nu pot mânca sau bea la bar.

Şi dansul este interzis, pentru a reduce interacţiunea între clienţi.