Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa a explicat că rectificarea bugetară va fi pozitivă, deoarece România a înregistrat o creștere economică peste așteptări de 5,8 la sută în primul semestru și nu consumul a fost principalul element al creșterii PIB-ului.
Ministerele Agriculturii și Internelor vor primi cele mai mari sume de bani.
Ministerului Sănătății îi revin 200 de milioane de lei în plus, în general pentru plata salariilor medicilor, Ministerul Finanțelor primește peste 400 de milioane de lei, tot pentru salarii, dar și pentru plata unor despăgubiri privind restituirea proprietăților, iar Ministerul Muncii va avea în plus 100 de milioane de lei pentru pensii și diverse ajutoare.
Și ministerului Justiției îi revin mai mulți bani: peste 350 de milioane de lei pentru salarii și plata unor hotărâri judecătorești, iar Serviciul Român de Informații va primi aproape 300 de milioane, pentru salarii, pensii militare și programe majore de achiziții.
Și bugetele locale vor primi o suplimentare de aproape 700 de milioane de lei. Tot pe plus sunt Secretariatul General al Guvernului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Public, Senat, Camera Deputaților și Administrația Prezidențială.
Transporturile și Dezvoltarea Regională pierd însă fonduri la rectificarea bugetară, dar ministrul Finanțelor nu a precizat și sumele care vor fi tăiate.
Și de la Educație s-au tăiat bani.
Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, nu a știut să spună care este suma totală alocată la rectificarea bugetară.
Premierul Mihai Tudose a anunțat recent că reactificarea bugetară va fi aprobată de Guvern, săptămâna viitoare.